Community management – sve na jednom mjestu

Sada već prošla, 2011. godina bila je ključna godina za hrvatski community management. Novo hit zanimanje, kako su ga nazivali davne 2010. godine, dok smo ga mi u toj godini na našem blogu predstavili kao novu granu PR-a, community management je prošle godine bio poprilično vruća tema.

Strip: www.darkomacan.com

Prošla godine predstavila je agencije koje nude usluge community managementa, koje su nicale kao gljive poslije kiše, procjenjivalo se koje dobro rade, a koje ne i raspravljalo se da li se o brendovima na društvenim mrežama trebaju brinuti isključivo PR-agencije ili specijalizirane agencije.

Upravo zbog brzine kojom se pojavilo novo zanimanje brzo je došlo do zasićenja, kao i onih standardnih problema kada svi to rade i svi su odjednom postali community manageri i naravno svi samo pozivaju na lajkanje

Izvor: www.darkomacan.com

No, da bi za 2012.godinu bili apsolutno spremni na sve što nam društveni mediji spremaju, donosimo vam pregled najzanimljivijh tekstova na hrvatskom jeziku. Što je to community management, kako funkcionira, tko to može raditi – dobit ćete odgovore na sva ta pitanja. Vidjet ćete da nije važno samo pozivanje na LIKE već tu ide nešto više začina.

Krenimo od Manjgure:

Izdvajamo još nekoliko tekstova, tu je PlanB materijal, post s Netokracije i zanimljiv osvrt Dragane Djermanović:

I za kraj, tu je tekst iz tjednika Forum:
Koliko je prošla godina bila dobra godina za community managere dovoljno govori i otvaranje novih radnih mjesta, poput onog u Agrokoru koji je prošle godine zaposlio community managera za Twitter.  Kakvi su uvjeti bili za taj posao pročitajte ovdje
Ako znate za još zanimljivih tekstova, a nema ih na ovom popisu slobodno ih ostavite u komentarima.
Originalni članak je objavljen 2. 1. 2012.
Oznake: ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3