Deset blogova o bloganju koje jednostavno morate pročitati

Jedna od najzanimljivijih stvari na stranici Manjgura.hr upravo je naš blog. Tekstove koje objavljujemo putem ovog medija nerijetko su povod za brojne rasprave, kako na našoj stranici tako i na nekoliko društvenih mreža kojima se naši vjerni čitatelji služe. Ipak, to što su Manjgurini postovi i teme kojima se  bavimo poprilično dobro popraćene ne znači da i mi baš nikada ne tražimo dodatne savjete kako bi naš blog učiniti još kvalitetnijim. Jedna takva potraga dovela nas je do stranice blog.hubspot.com s koje vam i prenosimo sljedeći članak:

 

Uz sve promjene u koncepciji ulaznog marketinga u posljednjih nekoliko godina, jedan pristup uspio se održati i

ostati na vrhu kao ključni dio uspješne marketinške strategije: poslovno bloganje. Iako im se možda to koji put čini teškim, marketinški stručnjaci su svjesni da im blogovi mogu poslužiti za dobivanje vrijednih podataka koji im, na kraju, mogu olakšati posao.

Vjerojatno već imate opširnu zbirku web-stranica u svom RSS-u od kojih neke, makar povremeno, tematiziraju pisanje blogova. Unatoč tome, postoji čitavi niz odličnih blogova na internetu koji su posvećeni raspravi o…eh, da, bloganju. Ako tko radi to uistinu dobro, onda su to blogeri.

Prema tome, koje blogove trebate čitati?

Sigurno je putem interneta dostupno više od deset blogova o bloganju, ali mi smo odlučili ovdje objediniti nekoliko stranica kojima se uvijek možete obratiti; za neke ste možda već čuli, a za ove ostale se nadamo da će postati dio vaše dnevne čitalačke rutine i pomoći vam prodrijeti u samu srž vještine zvane bloganje.

1. Copyblogger – Zasigurno ste već mnogo puta „naletjeli“ na ovaj iznimno popularan blog tražeći savjete za poboljšanje vlastitog literalnog izričaja. Ova stranica vas uči kako napisati uvjerljivi slogan koji je ujedno i polazišna točka za uspješnu marketinšku kampanju putem interneta. Na stranici ćete pronaći i njihovu listu „najbolje od“ s primjerima dobre prakse u pisanju bloga.

2. Blogging Basics 101 – Ova stranica je idealna za vas ako ste još uvijek početnik u svijetu blogova te će vam tako pružiti čitavi niz korisnih savjeta, počevši od pravno dopuštenog načina korištenja loga na vašem blogu pa sve do prilagođavanju vaših postova novom sadržaju. Samo se nadamo da će se ova stranica početi češće ažurirati u 2012. godini.

3. Fuel your Blogging – Ako ste strastveni bloger kojemu je namjera vratiti nazad sve što ste uložili u svoj blog onda je ova stranica upravo ono što ste tražili. Ispunjena je savjetima koji nadilaze osnove, poput načina na koji se možete boriti protiv nepoželjnih komentara, kako integrirati svoj blog u ostale društvene mreže ili pak kako koristiti razne podatke i statistike u svojim postovima.

4. ProBlogger – Sadržaj ProBlogger-a savjetuje vas kako svoje bloganje učiniti financijski isplativim. Postovi su temeljiti, dobro osmišljeni i najčešće sadrže gostujuće postove ostalih divova unutar industrije. Ovaj blog je jednako koristan i za početnike i za prekaljene profesionalce.

5. For Bloggers By Bloggers – Ima li boljeg izvora savjeta o bloganju od čitave zajednice blogera? Iskoristite informacije iz prve ruke kako bi učinili svoj blog još boljim.

6. Blogging Tips – Naslov najbolje opisuje sadržaj ove stranice – pružanje savjeta za bloganje. Stranica je od iznimne pomoći, jer tematizira probleme s kojima se blogeri svakodnevno susreću i daje savjete i „alate“ za njihovo rješavanje.

7. Blogussion – S obzirom na to da koriste sintagmu „Bloganje za moždane vijuge“ možete biti uvjereni da ekipa okupljena oko Blogussion-a stvara uistinu kvalitetan materijal za mozganje. Stranica je namijenjena malo naprednijoj publici koju zanima nešto više od samih osnova bloganja.

8. Daily Blog Tips – Ako se pitate na koji način možete zaraditi nešto novca pomoću svog bloga, ova stranica će vam u tome pomoći pružajući savjete o SEO-u (Search Engine Optimization), promoviranju putem bloga, pisanju i web-dizajnu.

9.  Spice Up Your Blog – Iako ova ekipa pruža sve vrste naputaka o pisanju bloga, obratite im se za iznimno dobre savjete o tome kako učiniti svoj blog vizualno privlačnijim.

10. The Blog Herald – Gdje blogeri odlaze po najnovije informacije iz svijeta blogova? Stranica Blog Herald naoružat će vas s najnovijim vijestima i podacima koje su potrebni svakom blogeru za opstanak u industriji.

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3