Deset svakodnevnih odluka za efektniju osobnu upotrebu društvenih mreža

Tražite li malo inspiracije? Tko ne traži? Donosimo vam deset odluka koje možete donositi svakog dana i tako se motivirati za učinkovitije korištenje društvenih mreža.

Društveni mediji su postali značajan dio našeg svakodnevnog života. U nekom trenutku odlučili ste se za pisanje bloga, otvaranje Twitter profila, ne zaboravimo Facebook, LinkedIn itd. No još barem deset dobrih odluka može pozitivno utjecati na vaše odnose, aktivnosti i rezultate vašeg poslovanja:

Pa evo tih 10 odluka:

  1. Odlučite se pokrenuti. Mentalno i emocionalno. Rezultati će se pojaviti u svakom području vašeg života, uključujući i ovog online.
  2. Odlučite pridružiti se novoj chat  ili online grupi, to vam može pomoći da doznate više o zbivanjima i trendovima oko vaše branše.
  3. Odlučite podijeliti  zanimljiv sadržaj –  nemojte sve držati za sebe. Šteta je da kvalitetan sadržaj ne dođe i do drugih, a feedback vas može ugodno iznenaditi.
  4. Odlučite i lajkajte najmanje pet Facebook stranica s kojima ste kao fan uspostavili kvalitetnu komunikaciju. Zapitajte se što kao PR profesionalac možete naučiti od komunikacije koja se odvija putem tih stranica.
  5. Odlučite više slušati i promatrati online nego tipkati. U redu je da ponekad samo “zujite” po bespućima društvenih mreža.
  6. Odlučite napraviti popise, kategorizirajte ljude sa zajedničkim interesima, time se oslobađate onih s kojima nikad ne komunicirate.
  7. Odlučite se na odgovaranje na svaki komentar ili postove na vašem blogu i društvenim profilima. Isto tako, ostavljajte smislene i relevantne komentare na drugim blogovima.
  8. Odlučite ubaciti dodatnu vrijednost svakoj vašoj online interakciji. To prolazi i u offline svijetu.
  9. Odlučite  pronaći svoj glas. Po čemu želite biti prepoznatljivi?
  10. Odlučite biti više entuzijastični, iskreni i korisni u online zajednici.

Izvor:  Ragan.com

Ivana Urošević

Oznake:

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3