Iskustva PRaktikanta

Kako se moja stručna praksa u PR agenciji polako bliži kraju, svima onima koje zanima ovakva vrsta posla mogu odati par tajni. Iako, iskreno, nisam uopće imao ideju što bih mogao raditi kada dođem u PR agenciju, sada polako shvaćam o čemu se radi. O oscilacijama, o trenutcima smijeha i trenutcima očaja, o javljanju na telefon, skeniranju, ali i trčanju po gradu. Ako očekujete da ćete organizirati evente i odmah dobiti klijenta, odmah odustanite. Čekaju Vas naslovnice novina, arhiviranje emisija, kuhanje kave… I onda, odjednom, iz vedra neba, dobit ćete šansu za da radite nešto zanimljivije, nešto zbog čega ćete doma doći umorni, ali ne od rutine, nego od napetosti, roka, situacije, adrenalina i sreće. I onda Vam je bolje da date sve od sebe i da to iskoristite, jer ako “zaribate” popravni ćete teško dobiti. Uostalom, ako imate pravilan odnos prema životu, ako shvaćate da šanse koje se ponude morate iskoristiti, onda nećete imati problema ni na kojem poslu, pa tako ni u PR agenciji.

 

Da ponovimo:

  1. Psihički se pripremite- rad u PR agenciji je posao s velikim oscilacijama u intenzitetu, ali znajte, kada se zafrkava, zafrkava se, ali kada se radi, nema šale i nema popusta, morate biti spremni izvući iz sebe i više nego što mislite da ste sposobni.
  2. Ne gunđajte oko dosadnih poslova- nitko ih ne voli, ali shvatite- Vi ste najniži u hijerarhiji, a te poslove netko mora odraditi. Zato, jezik za zube, odradite te poslove najbolje što možete.
  3. Ne budite indisponirani- gotovi ste sa zadatkom koji vam je zadan? Nemojte čekati da Vas se netko sjeti i da Vam neki novi zadatak. Tražite ga sami, pokažite da ste tu, pokažite da ste spremni raditi!
  4. Ne očajavajte- prilika će doći, a kada dođe onda je morate iskoristiti, zato imajte vjere u sebe i budite koncentrirani, Vi to možete!

Nadamo se da će vam ovi savjeti bar malo pomoći da se snađete u svijetu PR agencije, i da ćete biti uspješan PRaktikant, a jednog dana i više od toga. Ako smo Vas zaintrigirali ovim tekstom, slobodno prosurfajte dalje našom stranicom gdje možete naći još tekstova na ovu temu: Biti ili ne biti PR, pitanje je sad, Kako do posla u odnosima s javnošću u Hrvatskoj? i mnoge druge 🙂

Lijep pozdrav,

Filip Pavelić

 

P.S. Ako misliš da si baš ti nova Manjgura ili Manjak, javi se na posao@manjgura.hr

Oznake: , , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3