Ivo Josipović postao jedan od najvećih domaćih Facebook brandova

Kako smo pisali prije godinu i pol, hrvatski političari i dalje Facebook koriste loše i kampanjski. Unatoč tome, postoji i jedan hvale vrijedan primjer koji se ističe među domaćim političarima. Više o tome u tjednom izvještaju SocialSense-a:

Stranica Ivo Josipović postala je svojevrstan fenomen među domaćim Facebook stranicama. Iako se novi status pojavljuje u prosjeku svaki drugi tjedan, gotovo svaki od njih se nađe među postovima koji privuku najviše pažnje korisnika tog tjedna. Tako je prošlotjedni status u kojem Predsjednik iznosi svoj stav o Zakonu o ništetnosti pravnih akata prikupio 3.182 interakcije, što ga čini drugim tjednim statusom po interakciji.

Marko Rakar, koji održava navedenu stranicu, rekao nam je kako je taj post vidjelo oko 105 000 korisnika Facebooka, znači 10% svih domaćih korisnika. 3% onih koji su vidjeli post, su ga i komentirali ili like-ali. Rakar kaže kako je prosjek reakcije na postove Predsjednika između 2 i 4%, što je vrlo dobar rezultat. Ono što potvrđuje da stranica ima svoju publiku jest činjenica kako se sa svakim novim postom među korisnike stranice u prosjeku uključi novih 2000 ljudi.

Ova stranica je specifična i po tome što se sve reakcije korisnika bilježe i vrednuju, što uvelike koristi Predsjedniku kao uvid u reakcije građana na različita politička pitanja, po čemu je Josipović gotovo sigurno najnapredniji domaći političar na Facebooku.

Kada je riječ o interakciji, na domaćim Facebook stranicama nema velikih iznenađenja. Najviše interakcija ostvareno je na stranici OK je OK!, njih čak 24.102. Slijede 24sata sa 14.354 i Index.hr sa 11.925 interakcija. Najuspješniji među stranicama koje nisu uspjele preći 10 000 interakcija su Tportal hr (9.124) i Put oko svijeta (9.095).

Pet centar se ponovo probio na vrh liste najbrže rastućih stranica sa 4.407 novih prošlotjednih fanova. Najveća domaća stranica Croatia našla se na drugom mjestu sa 3.710 novih korisnika, a slijede Gamblershome (2.845 novih članova), 24sata fun (2.819) i PIK (2.659).

Najuspješniji prošlotjedni status je foto-galerija Makarske rivijere sa stranice Croatia sa 3.291 interakcijom. Slijedi status Ive Josipovića, nakon kojeg slijede dvije foto-galerije sa stranice Put oko svijeta sa 2.547 i 2.358 interakcija. Na petom mjestu najuspješnijih prošlotjednih statusa nalazi se post stranice OK je OK sa 2.150 interakcija.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3