Kako opstati u modernom svijetu odnosa s javnošću?

Ako ste već u profesiji odnosa s javnošću sigurno biste se složili s tvrdnjama kako je za dobrog PR stručnjaka potrebna debela koža, fleksibilnost, kreativnost, kao i ostvarivanje širokih mreža kontakata, a sigurno biste i sami mogli navesti nekoliko svojih neizostavnih dodataka.

partnership-526413_1280

Ako ste pak mladi pripravnik ili početnik u svijetu odnosa s javnošću svakako pročitajte na što se sve trebate pripremiti kako biste izdržali pritiske koje ova profesija nosi sa sobom.

Iako se izvornik ovog članka po prvi put pojavio u veljači 2012. godine na stranici prbreakfastclub.com, sasvim sigurno je da svih pet točaka i godinu dana poslije savršeno ocrtavaju koje su to karakteristike neizostavne za modernog PR stručnjaka.

  1. Debela koža svakako je na prvom mjestu kad je moderni PR stručnjak u pitanju. Odnosi s javnošću nisu profesija za sramežljive, plašljive ili one slabijeg želuca. Moderni PR stručnjak mora biti u stanju izdržati osobnu kritiku, kao i svakodnevnu kritiku brenda koji zastupa bez da ga ti komentari pokolebaju ili pogađaju na osobnoj razini.
  2. Budite fleksibilni. U ovom poslu svakodnevno možete očekivati nepredviđene situacije. Koliko brzo će te se oporaviti i uhvatiti se u koštac s neplaniranim lošim vijestima ili promjenama često će utjecati na vaš osobni kao i imidž vašeg brenda.
  3. Pazite na detalje. Digitalna komunikacija i društveni mediji stavili su brendove pod mikroskop u kojem se secira svaki njihov pokret, stoga uvijek morate imati pripremljen plan i biti spremni držati pod kontrolom sve komunikacije vašeg klijenta prema medijima i društvenim zajednicama. Pod budim okom javnosti i najmanja pogreška može biti uvećana i do tisuću puta. Naravno, nitko ne očekuje savršenstvo, ali očita pogreška može presuditi hoće te li ostaviti pozitivan ili negativan prvi dojam.
  4. U današnjem društvu potrošači su preplavljeni raznim sadržajima, a novinari dnevno primaju more objava. Ono što će vas izdvojiti od drugih zapravo je kreativnost. Često je ideja koja je nastala izvan konvencionalnih normi ona koja će privući najveću pažnju. Nastojite biti kreativni i drugačiji.
  5. U odnosima s javnošću veze su nešto bez čega ne možete. U našoj profesiji sposobnost vođenja smislenih razgovora kojima će te graditi mostove i jake odnose s drugima neizostavna je, gradite veze koje će vas dovesti do uspjeha. Ostvarivanje veza, posredovanje i povezivanje ljudi, održavanje kontakata s klijentima, ljudima izvan kao i unutar struke odnosa s javnošću, nešto je što morate postići. Najvažnija je stvar naučiti održavati poslovne veze.
Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3