Glasnogovornice u ljetnim majicama volim

Ovih je dana u hrvatskim medijima na udarnim mjestima osvanula vijest o tome kako je Andro Vlahušić, novi gradonačelnik Dubrovnika odabrao novu glasnogovornicu – Antonelu Đurđević. I sve bi to bilo “business as usual” da je ta vijest objavljena na stranicama karijera, kao većina sličnih vijesti o napredovanjima i postavljenjima, dakle unutar poslovnog dijela dnevnika ili tjednika. Ali što kad imate ovakvu opremu:

Glasnogovornica Andre Vlahušića zasjenila Bandićevu – Premda je do sada Bandićeva glasnogovornica Iva Mia Erak glasila kao jedna od najatraktivnijih u Hrvatskoj, s trona bi je lako mogla svrgnuti ona dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića – Antonela Đurđević. Upravo je ona, naime, po izboru čitatelja lokalnog magazina Kult odabrana za najseksi Dubrovkinju 2009. godine. Lijepa je 26-godišnjakinja u gradsku upravu ušla prije dvije godine još za mandata Dubravke Šuice, iako je zajednički jezik pronašla i s njezinim nasljednikom.

Očito je krenula sezona kiselih krastavaca u kojoj novinari grozničavo tragaju za, doslovce, bilo čime ne bili popunili novinske stupce. Pa su spremni zanemariti činjenicu da je Antonelu na to mjesto postavila prije dvije godine dosadašnja gradonačelnica Dubravka Šuica (mislim uredno su to naveli u tekstu, ali tko će čitati tekst uz ovakve slike:-))

Činjenica je da je ono što uvijek pali, jest dobra stara „sex sells“ formula. Kakva god sezona bila, bez obzira na kvalitetu i kvantitetu vijesti, po toj iskušanoj formuli uvijek je moguće plasirati priču. U ovom slučaju, novinari su imali potrebne elemente. Naime, dotičnu mladu damu neki je lokalni magazin proglasio za najseksi Dubrovkinju 2009. godine. Odlično – titula je titula, detalji nisu bitni. Dakle, nabaci se neka dobra fotka, i budimo realni već postaje manje bitno što piše u članku. Većina čitatelja pase oči, ne zamarajući se nepotrebnim detaljima, ovog, ionako suvišnog članka.

Antonela Đurđević

Tu je, zatim, i fenomenalan moment usporedbe s glasnogovornicom Milana Bandića, koja je, kao naručena prošli tjedan paradirala u toplessu. Postavlja se ultimativno pitanje; čija je bolja?! Chick fight! Dosad uvjerljivo najeksponiranija manekenka – glasnogovornica dobila je konkurenciju.

Iva Mia Erak

Nakon toga, stvarno ništa više nije važno. Gdje ti gradonačelnici nalaze manekenke? Nebitno. Možda se Vlahušić sažalio kad je ugledao mladu Antonelu Đurđević, kada ju je ugledao kako s ostatkom Grada na Stradunu oplakuje odlazak Dubravke Šuice, pa joj je odlučio pomoći. Nebitno. Možda je djevojka izvanredan talent, obrazovana, izuzetnih komunikacijskih vještina, bogom dana za glasnogovornicu. Nebitno. Možda je potpuni antitalent. Nebitno. I nikada javnost neće znati. Jer Antoneli i Ivi Miji ne piše se kao o profesionalkama u odnosima s javnošću, već kao o dobrim kokama. Očima javnosti, one su predstavljene kao zgodne. I to je to.

No, gdje je tu struka? Budući da uz atraktivne fotografije nije bilo puno prostora za pisati o njihovim kvalifikacijama, lako se povesti predrasudama – znate jako dobro što mislite dok ovo čitate. Tome nasuprot primjerice Iva Mia Erak, uz to što je vrhunski obrazovana, već nekoliko godina uspješno brodi na toj vrlo vrućoj stolici u Gradu Zagrebu i očigledno joj uspijeva pratiti zahtjevan ritam njena šefa Milana Bandića, kao i medija koji ga prate u stopu. Nadamo se da ćemo isto moći napisati i za par godina o kolegici Antoneli Đurđević.

A kad već govorimo o struci, možda bi jednako atraktivna tema bila jedno vrlo zanimljivo i aktualno pitanje – Zašto žene dominiraju u odnosima s javnošću – jednoj od rijetkih struka u kojoj “nježniji” spol uvjerljivo dominira. Pa i mi smo “manjgure” u većini na domaćem terenu:-)

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3