Lokalni izbori 2009 – korisni linkovi

Lokalni izbori su u nedjelju 17.5, za nešto manje od dva mjeseca i u kampanju ćemo uletjeti ekspresno, Uskrs i eto nas:-), pa bih pokušao na jednom mjestu staviti sve linkove koji su mi se pokazali praktičnim i korisnim.
Ako već niste, ovdje pročitajte kako se računaju rokovi na lokalnim izborima tako da možete procijeniti kada bi mogla krenuti kampanja, s obzirom da se odluka Vlade o raspisivanju lokalnih izbora očekuje oko Uskrsa.
Molim sve dobronamjerne da svojim komentarima dodaju i nove linkove na ove koje ću sada navesti:
http://www.izbori.hr/Državno izborno povjerenstvo – stranice na kojima se objavljuju sve službene informacije o lokalnim izborima. Počeli su raditi nešto kao najčešća pitanja uz izbore, pa možda poneki odgovor pronađete i tamo… Službene upute i obrasce tražite na ovim stranicama, koje su zbog svoje važnosti u vrijeme kada krenu teći rokovi uvijek vrlo ažurne (što se baš dosad nije moglo reći iako je DIP profesionaliziran i primaju plaću cijele godine).
Rezultati lokalnih izbora 2005 – rezultati prošlih izbora su važna referenca, ako želite vidjeti kako su se birači ponašali u prethodnom izbornom ciklusu, a nije naodmet pogledati i rezultate parlamentarnih izbora 2007, iako jedni s drugima nemaju veze – vidjet ćete po rezultatima.
GONG se sprema intenzivno za lokalne izbore. Pogledajte njihove upute za kandidate, kao i upute kako nezavisni kandidati mogu kontrolirati izborni postupak – samo glasovanje i brojanje glasova – nemojte da vam ukradu pobjedu zadnji tren:-)
Portal Lokalni izbori – nastoji donijeti pregled objavljenih članaka na temu lokalnih izbora po hrvatskim medijima, te praktične odgovore na upite i savjete vezane uz lokalne izbore širom Hrvatske.
Žene na lokalnim izborima izborima prati Libela – bit će zanimljivo vidjeti kako će one proći na ovim izborima.
Za sve one koji preferiraju Facebook – tu je grupa Lokalni izbori 2009 i gomila osobnih profila i grupa vezanih za pojedine jedinice lokalne samouprave i kandidate.

Što politički blogeri i struka pišu na temu lokalnih izbora pogledajte na sljedećim linkovima – ako izaberete ključne riječi lokalni izbori i lokalni izbori 2009 na manjgura.hr, ili na pollitika.compollitika.com prvi link, pollitika.com drugi link. Izdvojio bih par dnevnika s pollitika.com – Lokalni izbori 2009 – istine i zablude; Lokalni izbori 2009 – zamke i Lokalni izbori 2009 – rat svjetova.

Molim vas da za preostale teme koje bih vas mogle zanimati kliknete na neku od ključnih riječi ispod dnevnika, a bio bih zahvalan i za preostale linkove ako ih imate za preporučiti:-)

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3