Manjgura s čak dva projekta u finalu za PR oskare – svjetsku IPRA nagradu

Manjgura finalist IPRA POLARIS

Agencija za odnose s javnošću Manjgura nastavlja sjajan ovogodišnji niz plasmana među finaliste za prestižne nagrade u struci, u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon osvojenog zlatnog HUOJ Grand PRixa i plasmana u finale Polarisa, nagrade za političku komunikaciju s projektom Udruge hrvatskih sudaca, Manjgura je sa svojim radovima ušla u još dva finala, ovoga puta za međunarodnu nagradu IPRA GWA  (International Public Relations Association Golden World Awards). S prijavom ”How We Sold the Wolf of Wall Street to the Region” plasirala se u kategoriji Organizacija događanja (Event management), a s prijavom ”Justice Served: Historic Rise of Judges’ Salaries” u kategoriji Javni sektor (Public sector).

Podsjetimo, u travnju je Manjgura prvo osvojila jedino zlato u konkurenciji četrnaest finalista Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću, s konferencijom ‘Prodajni Mindset: The Wolf Strikes Again’, za klijenta Prodajni Mindset. Najveće domaće priznanje komunikacijskim stručnjacima za inovativnost i stručnost u izvedbi projekata odnijela je u kategoriji Organizacija i komunikacija događanja, s konferencijom na kojoj je 17. studenog 2023. u Zagrebu kao glavna zvijezda zasjao bivši broker i pravi Vuk s Wall Streeta Jordan Belfort.

Ognjen Bagatin_Anamarija Hrvoić Đurić_Marja Čolak_Saša Tenodi_Dora Novak_Vedran Sorić

Ognjen Bagatin, Anamarija Hrvoić Đurić, Marja Čolak, Saša Tenodi, Dora Novak, Vedran Sorić

U svibnju je stigla nova potvrda kvalitete, plasmanom u finale nagrade Polaris Awards, globalnog natjecanja koje slavi izniman rad u komunikaciji političkog i javnog sektora. U kategoriji Krizno komuniciranje u javnom sektoru (Crisis Management/Public Sector/Public Affairs) plasirala se s komunikacijskom podrškom Udruzi hrvatskih sudaca, što je bio jedan od najzahtjevnijih projekata koje je Manjgura provela posljednjih godina. U kvalitetnom partnerstvu s UHS-om rezultat je najveće (i zasluženo), povećanje sudačkih plaća u novijoj povijesti. Svečana dodjela nagrade Polaris održat će se u Londonu 21. lipnja 2024.

Sada dolaze i treće i četvrto finale ove godine – za nagradu IPRA GWA, poznatu i kao svojevrsni PR Oscar, ujedno najstarije svjetsko natjecanje u području odnosa s javnošću, i to za oba već spomenuta rada – Vuka s Wall Streeta i Udrugu hrvatskih sudaca.

IPRA prvi put u Hrvatskoj, Manjgura domaćin žiriranja

Finalno žiriranje ovogodišnje prestižne nagrade u području odnosa s javnošću –  IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards) prvi put će se održati u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, a Hotel Esplanade će od 3. do 5. srpnja 2024. postati središte okupljanja vrhunskih stručnjaka za odnose s javnošću iz cijeloga svijeta. Domaćin ovog značajnog događaja u svijetu komunikacija ove godine je Manjgura, čiji osnivač i direktor Krešimir Macan sudjeluje i kao član žirija IPRA GWA.

Ovo predstavlja veliki uspjeh za hrvatsku PR scenu jer je uz njega u žiriju i kolegica Marina Bolanča Radunović iz agencije Abeceda komunikacija. Sukladno dosadašnjim dobrim iskustvima možemo očekivati još finalista, ali i dobitnika iz Hrvatske, kao i prethodnih godina.

Inače, u žiriju je ukupno 48 sudaca iz cijeloga svijeta, a treba reći i kako Macan i Bolanča ne sude u kategorijama u kojima su njihove agencije finalisti.

”Trenutačno imamo 38 kategorija za prijavu te odvojeno tretiramo agencije i interne timove. Prijave se ocjenjuju prema pet kriterija: problem ili prilika, istraživanje, planiranje, provedba i rezultati. Ove godine imamo prijave iz cijeloga svijeta, od Argentine do Japana, od Hrvatske do Kazahstana”, otkrio je ranije glavni tajnik IPRA-e Philip Sheppard.

Oznake: , , , , , , , , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3