Pet savjeta za sve PR početnike

Naši vjerni čitatelji već su mogli primijetiti da često pišemo o savjetima za mlade početnike u odnosima s javnošću. Ovoga puta smo pročitali zanimljiv članak koji donosi 10 savjeta za sve vas na početku karijere, od kojih smo odabrali onih pet, po našem mišljenju, najbitnijih.

1. Ocjene su važne, ali ne onoliko koliko vi mislite. Studenti s najvišim ocjenama nisu nužno i oni najuspješniji. Točnije, oni koji se isključivo usmjere na ostvarivanje najbolje ocjene, a ne i na izvannastavne aktivnosti i stažiranje često ne uspiju ostvariti željenu karijeru.

2. Samopouzdanje vas može odvesti daleko, daleko… Nekima uspjeh promakne samo zato što nisu imali dovoljno povjerenja u sebe da bi slijedili svoj san. Tako su umjesto ostvarivanja karijere ostali nesretni jer nisu imali hrabrosti napustiti svoju „sigurnu“ zonu. Oni koji su sigurni u svoje sposobnosti češće uspijevaju od onih koji nisu.

3. Inicijativa! Bitna odlika za svakog mladog pripravnika koji želi postići uspjeh u onom čime se bavi. Sposobnost, spremnost i strast pokazuju da imate poduzetničkog duha i razlikuje vas od ostalih.

4. Ciljevi moraju biti identificirani i definirani. Često ljudi kažu da će raditi bilo gdje i uzeti bilo koji posao u njihovoj industriji. No, nemojte zaboraviti da vas nijedan poslodavac neće zaposliti samo zato što želite posao. Morate željeti baš taj posao. Odredite svoje ciljeve i napravite plan kako ih ostvariti.

5. Mogućnosti ne dolaze same od sebe. Konstantno slanje jednoličnih životopisa na desetke prijava neće vas daleko odvesti. Uspješni profesionalci znaju da sami moraju istraživati i otkrivati nove mogućnosti.

Ako ste i sami mladi PR početnik na našem blogu možete pronaći dosta tekstova koji se bave upravo ovom tematikom, a neki od njih su: Sedam savjeta za mlade Profesionalce, PR-ovci i pisanje… Sretno 🙂

Oznake:

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3