Sanader podnosi ostavku – ide u predsjedničku kampanju!

Prvu je vijest objavio Jutarnji list – http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,1,,168101.jl, a već imao i prve komentare na http://mrak.org/2009/07/01/pada-vlada/.

ZAGREB – Ivo Sanader će danas u 14 sati obavijestiti javnost da podnosi ostavku na sve funkcije, saznaje Jutarnji list iz dobro informiranih izvora.

Sanader je o tome već obavijestio najuže suradnike i klub zastupnika HDZ-a. Upravo je u tijeku sastanak Sanadera i koalicijskih partnera.

Prema izvorima Jutarnjeg, Sander je predložio da ga na mjestu predsjednika Vlade i predsjednika stranke zamijeni Jadranka Kosor, a da kandidat HDZ-a za predsjednika države bude Andrija Hebrang kojemu je Sanader navodno dao 24 sata da odluči hoće li prihvatiti kandidaturu.

Jutros je u Saboru nenajavljeno održana sjednica Kluba HDZ-a, na kojoj su bili gotovo svi ministri. Premijera Sanadera i potpredsjednicu Vlade Kosor novinari nisu vidjeli, ali su zamijećeni pri prolazu do male vijećnice i to kroz podrumske hodnike, javlja HTV. O temi sjednice sudionici nisu htjeli govoriti, samo je opovrgnuto da se raspravljalo o rebalansu proračuna. Premijer Sanader za 14 sati je sazvao konferenciju za novinare.

Osim promjene na vrhu Vlade, mijenja se i njezin sastav. Dosadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretić postaje potpredsjednik Vlade, a na njegovo mjesto dolazi  HDZ-ovac Petar Čobanković. Osniva se i novo ministarstvo uprave, a njegov ministar bit će Davorin Mlakar.

Ostavku u Vladi dao je ministar obrazovanja Dragan Primorac, a posao će promijeniti i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. – kraj vijesti iz Jutarnjeg.

sanader kukavica

Ovo je što u ovom trenutku imamo raspoloživo, navodno ostavka se podnosi zbog osobnih razloga – odlazi sa svih funkcija u trenutku kada država ide u bankrot – prepušta brod koji tone Jadranki, a Hebrangu nudi samoubojstvo iz zasjede – predsjedničku kandidaturu. Kada država bankrotira i kad Hebrang počne zaostajati za drugim predsjedničkim kandidatima najesen – svi će moliti Sanadera da se vrati i izbavi HDZ i Hrvatsku od nesposobne vlade – super spin:-) Živi bili pa vidjeli…

Dakle nekoliko ključnih rečenica – Možete li isključiti bavljenje politikom – ne kaže Sanader:-)  Zamjenik Suzani Darko Milinović potpredsjednici Hebrang, Jarnjak…  (kako to HDZ demokratski odlučuje na Predsjedništvu – konvencija je samo farsa) Branko Bačić novi glavni tajnik HDZ-a.  Sanader će biti počasni predsjednik HDZ-a s pravom glasa na svim sjednicama – ovo vam izgleda kao povlačenje iz politike? 🙂 Meni ne

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3