Sedam zabranjenih riječi strategije e-komuniciranja

carlin_twittPosve svjež pogled na kreiranje digitalne, odnosno e-strategije iznio je Matt Dickman na svome TechnoMarketer blogu. Američki stručnjak za digitalni marketing tvrdi da ukoliko želite produktivan sastanak na temu strategije komuniciranja, pa čak i one koja se odnosi isključivo na online komunikaciju, zabranite spomen ijedne od sljedećih sedam riječi:

  1. Twitter
  2. Facebook
  3. YouTube
  4. MySpace
  5. LinkedIn
  6. Flickr
  7. Ning

Dickman ovakvom, na prvi pogled suludom zabranom, želi izbjeći miješanje strategije i taktike, bez kreiranja dugoročnih ciljeva, javnosti, poruka i svih onih ostalih klasičnih stavki komunikacijskih strategija. Twitter, Facebook i ostali online alati su upravo samo to – sredstva za postizanje zadanih ciljeva odnosno razrada taktike. Njihova popularnost, dostupnost i minimalni troškovi, učinili su ih alfom i omegom online komunikacije pri čemu se uobičajeno zapostavljaju ključna pitanja poput zašto, kome i što zapravo. Stoga, koliko god zvučalo kontradiktorno na prvi pogled, Dickman tvrdi da će svaki sastanak biti neusporedivo učinkovitiji, a strategija digitalnog komuniciranja mnogo bolja, ako jednostavno ne dozvolite uporabu ‘prostota’ poput ove: Znam, otvorit ćemo YouTube kanal!“

A kad smo već kod prostota, nje naodmet prisjetiti se sintagme Seven dirty words koja čini dio monologa „Sedam riječi koje ne smijete reći na televiziji“ komičara Georgea Carlina kojim je podignuta velika prašina u medijima, posebno televiziji i radiju, davne 1972 godine:

 

Oznake:

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3