Severina – neokrunjena kraljica estradnog PR-a

Severinina strina Dara izjavila je da je srećna što se njena sinovica zaljubila u srpskog biznismena Milana Popovića, koji joj se čini kao „baš simpatičan mladić“, čime je postala poslednja osoba iz Severinine bliže familije koja se nekoj medijskoj kući iz regiona izjasnila o novoj ljubavi poznate pevačice…. Pravu paniku je juče izazvao nedostatak informacija o poznatom paru između 13:17 i 17:12, kada je na stotine ljudi sa prostora bivše Jugoslavije zvalo redakcije svojih omiljenih listova da provere da im se nešto nije desilo”, objavio je portal njuz.net poznat po vijesti o hrabroj bitci Srbina i morskog psa.

Nastavno na milijun vijesti, i današnji Večernjak potvrđuje Severinin status ultimativne zvijezde, naime izašao je prvi dio feljtona „Fenomen Severina“ koji opisuje kako je „djevojka sa sela gradila karijeru i svoj današnji imidž nacionalne heroine.“

I inMagazin Nove TV se u 07.01.2011. pozabavio Severininim medijskim utjecajem koji su komentirali PR stručnjak, naš Krešimir Macan i urednik Starsa Mate Tokić. Prema mnogima, Severina svoju titulu kraljice estradnog PR-a održava već duži niz godina, pa je tako i lani bez novog albuma bila u centru medijskih zbivanja. Njeni medijski istupi bili su proračunati, odrađeni inteligentno i smiono, najčešće kao odjek društveno političkih zbivanja u zemlji.

U svojim medijskim istupima u više je navrata kritizirala postupke premijerke Kosor, posebno osudivši Zakon o umjetnoj oplodnji te podržavanjem sindikata u akciji protiv izmjena Zakona o radu, a broševe je koristila kako bi privukla pažnju na problem nezaposlenosti i nezavidan položaj radnica Kamenskog. A sjećate li se i kad su Amerikanci emitirali nezaboravni Gas, gas?

Vratimo se na 2010. i ništa manje medijski poporaćenu i analiziranu suradnju s Dimitrijem Popovićem na njegovoj zagrebačkoj izložbi ‘Saloma’ odnosno krvavi performans. Uskoro izlazi i dokumentarac ‘Kad se pretvorim u Severinu’. Kraj izrazito dobre poslovne godine obilježila je prekidom sa zaručnikom Slavkom Šijanovićem i medijskom pompom koja još traje zbog njezina sljedećeg odabranika.

‘Smatram da Severina ima izvrstan PR, i mislim da u Hrvatskoj ima PR menadžera koji bi mogli od nje puno naučiti’, za Dnevnik.hr komentirao je Ranko Vučinić, samostalni savjetnik za odnose s javnošću. U svakom slučaju Severinin utjecaj na medije je neosporan, te odaje dojam besprijekornog PR-a.

 

 

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3