Sve što morate znati o hrvatskim korisnicima društvenih mreža – SocialSense

Dočekali smo i taj dan. Napokon imamo točan broj korisnika Twittera iz Hrvatske. Twitter u Hrvatskoj ima 19.050 korisnika, od kojih je tek 7.100 aktivnih korisnika. Objavio  je to Davor Runje iz Drap-a na Weekend Media Festivalu na radionici tijekom predstavljanja šest Internet startup-a.

“Proces nije potpuno automatiziran, nego smo htjeli još i ručno provjeriti dobivene rezultate”, objasnio je Runje za Netokraciju. Podaci su prikupljeni pomoću softvera SocialSense o kojem smo već pisali i koji omogućava usporedbu svih i vrednovanje najvećih, najbrže rastućih i onih Facebook stranica s najkvalitetnijom interakcijom.  No osim Facebook-a Drapov SocialSense, od sada će pratiti i Twitter.

Iako Twitter u Hrvatskoj ima 19.050 registriranih korisnika, tek je 7.100 aktivnih korisnika. Aktivni korisnici su svi oni koji su u posljednjih 30 dana barem jednom tvitnuli. Prvi domaći korisnik Twittera zove se Neven, a što je prvo tvitnuo pogledajte ovdje.

www.youtube.com/user/draphr

Neki od zanimljivijih podataka su da prosječni tviteraš u Hrvatskoj ima 96 followera, a najviše novih profila (170) registrirano je 20. travnja 2010., za vrijeme blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

  • Najaktivnijih 10% ima više od 660 tvitova
  • Najaktivnijih 5% ima više od 1.750 tvitova
  • Najaktivnijih 1% ima više od 9.000 tvitova

Ako želite doznati više o revoluciji društvenih mreža u Hrvatskoj pogledajte video ispod u kojem ćete vidjeti najzanimljivije podatke vezane za  Facebook, Twitter i YouTube u Hrvata…, a ako iste podatke želite radije vidjeti u infografici kliknite ovdje ili pogledajte infografiku niže u tekstu.

A sada pogledajte svojevrsni hrvatski Social media Revolution, uradak Drapa i Netokracije:

[youtube width=”525″ height=”444″]http://www.youtube.com/watch?v=tdmBgOHRln0&feature=channel_video_title[/youtube] Izvor: Netokracija

Društvene mreže u Hrvatskoj

Ivana Urošević

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3