Tea Stipan, asistentica u Manjguri, održat će svoje prvo predavanje na znanstvenoj konferenciji

Tea Stipan, magistrica komunikologije i sociologije i asistentica u Manjguri predavat će na znanstvenoj konferenciji “Medijski odgoj i zaštita dječjih prava” na temu “Uloga medijske pismenosti u samopredožbi mladih uvjetovanoj medijskim idealima ljepote”. Konferencija će se održati na Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment Edward Bernays.

Iako je do donedavno i sama bila studentica, sada će se okušati u potpuno novoj ulozi, s one strane katedre – kao predavačica.

Na predavanju će govoriti o načinu na koji mediji prezentiraju idealan tjelesni izgled i utjecaju izloženosti medijskim idealima ljepote na mlade. Većina istraživanja koja se bavi odnosima medija i samopredodžbe izgleda provodi se na uzorku ženske populacije kod koje je kulturalni pritisak za dostizanje nametnutih standarda veći u odnosu na muškarce, mada ni muškarci nisu imuni na nametnute ideale ljepote, objašnjava nam Tea.

Upoznajte našu Teu…

Ambiciozna Tea, nakon formalnog obrazovanja na čak dva fakulteta – 2015. godine završila je komunikologiju na Hrvatskim studijima, a 2016. diplomirala i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu – odlučila je svoju karijeru započeti u odnosima s javnošću pa je tako došla na praksu u Manjguru. Kaže kako joj je to bila jedna od najboljih odluka u životu jer njezina svestranost i spoj sociologije, komunikologije, ali i novinarstva kojim se bavi u slobodno vrijeme radeći kao urednica na neprofitnom portalu, omogućuju joj snalaženje u različitim područjima kojima se bavi.

Takva kakva je – uporna, marljiva i snalažljiva, odlično se snašla u poslovima odnosa s javnošću gdje je nakon prakse ostala raditi kao asistentica gdje najviše komunicira s farmaceutskom i prehrambenom industrijom, kao i sektorom okoliša.

Ovo će joj biti prvo predavanje na fakultetu u čemu su se stariji članovi Manjgure već okušali. Predavanje će se održati 8. prosinca u prostorijama Bernaysa u sklopu znanstvene konferencije “Medijski odgoj i zaštita dječjih prava”. O odnosu medija i djece najčešće se govori u negativnom kontekstu, dok se pozitivni utjecaji medija, od obrazovanja do ostvarivanja komunikacijskih prava djece, promicanja dječjih prava i poticanja na izražavanje vlastitoga mišljenja rijetko spominju. Cilj ove znanstvene konferencije jest promijeniti način na koji se promatra odnos djece i medija i potaknuti kritičko razmišljanje o medijima, medijskim sadržajima i medijskom odgoju od najranije dobi.

Prema onome čime se bavi i kako sve s lakoćom rješava, čini nam se da ćemo našu Teu sve češće gledati u ulozi predavačice.

 

Oznake:
Pročitajte i…
Kategorije
Vezani članci
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3