Keš za zlato – koliko tražiš da sjašiš s Google-a?

Da je korupcija najgori mogući potez u kriznoj situaciji, kao i da Internet ne treba podcjenjivati pri upravljanju ugledom tvrtke, vjerno dočarava nedavno zabilježeni slučaj. Sociolog Rob Cocerham je na siteu Cockeyed.com napisao kritički članak o američkoj tvrtki Cash4Gold koja se bavi otkupom zlatnine te koja, sudeći po iskustvu nekih klijenata, prakticira vrlo izrabljivačku cjenovnu politiku nudeći tek trećinu cijene za stvarnu vrijednost otkupljenog zlata. Članak je prenio visoko posjećeni Consumerist, site koje se bavi zaštitom potrošača, zbog čega je Google, nakon što se u tražilicu utipka ime branda tvrtke, na visokom trećem mjestu izbacivao upravo sporni negativni članak o tvrtki. To je realno predstavljao problem za tvrtku, ali neusporedivo manji u usporedbi s onim koji su si navalili na leđa odlučivši ponuditi autoru članka nešto kešovine ne bi li on učinio nešto po tom pitanju. Pa mu je diša glavom i bradom uputio sljedeći mail:

I work on the Cash4Gold site. We are trying to clean up their first page of results in Google. Your article: http://www.cockeyed.com/citizen/goldkit/cheat.shtml is ranking very well for term “Cash4Gold”. The site looks like you may do well from Adsense.

Is there a financial arrangement we can come to that will offset your Adsense income and make it worth your while to take down or at least “de-optimize” it for that phrase? I would be happy to speak more about this on the phone…

Thanks,
Joe Laratro
President
Tandem Interactive – Trendy Online Marketing Solutions
Hollywood, FL 33020

Nakon što se Rob oglušio na ponudu, ne napravivši ništa, dakle prvotno ih nije niti htio dodatno blamirati šireći priču o nemoralnoj ponudi, ovi su pretpostavili da valjda čovjek očekuje konkretnu sumicu pa su mu uputili drugo pismo:

I work with Cash4Gold on the reputation management. Your article is ranking #3 on their brand term. They would really like to make it worth your while to take it down or make it more positive. They did something similar by joining (OTHER CONSUMER AFFAIRS WEBSITE)’s advocacy program. Is it worth a few thousand to take it down? If not, maybe a donation to your favorite charity is more to your liking?

Feel free to call me anytime to discuss further.

Thanks,
Joe Laratro
President
Tandem Interactive – Trendy Online Marketing Solutions
Hollywood, FL 33020

Nakon ove druge, Robu je valja dozlogrdilo i na Cockeyedu je objavio članak o pokušaju mita tvrtke.

Posljedice su predvidive.  Lavina je krenula pa se članak s početka priče već popeo na drugo mjesto u Googleovoj tražilici. Pitanje je dana kad će zasjesti na tron.

cash4gold-google-pretrazivanje
Hej, pa kako ne bi zasjeo, kad sam čak i ja, u jednoj maloj Hrvatskoj na drugom kraju planete, nakon par klikova iščačkala sebi temu za blog?

Više o novim medijima potražite ovdje ili kliknite na neku od kategorija ili ključnih riječi pored dnevnika.

Oznake: , , , , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3