Aleksandar Vučić u TV spotu doslovce izlazi iz frižidera – radi li takav pristup u izbornoj kampanji?

Aleksandar Vučić izlazi iz frižidera u izbornom TV spotu

Trudnica i njezin suprug na TV-u vide Vučića i komentiraju: ‘Joj, evo ga opet‘! Jeste li vidjeli predsjednika Srbije kako iskače iz frižidera? Pogledajte snimku, evo priče o svemu – naslov je teksta u Slobodnoj Dalmaciji o zadnjem TV spotu Aleksandra Vučića u predsjedničkoj kampanji u Srbiji za izbore koji se održavaju 4.3.2022. i koji donosi i komentar našeg Krešimira Macana. Na istu temu dao je komentar i RTL-u Luda kampanja PR čarobnjaka Vučića: Ne iskače iz paštete, ali iskače iz frižidera. ’Ulazi u glave i govori ljudima što da misle’

https://youtu.be/1qKjC-sRwpE

Obzirom da je spot postao hitom na društvenim mrežama odlučili su ga u izbornoj kampanji dodatno iskoristiti. Ovoga puta uživo predsjednik Srbije u emisiju TV Pink došao je ravno iz – frižidera.

Jedan od najuglednijih izbornih savjetnika, Krešimir Macan, odmah nam je rekao da iza ovog Vučićeva spota, kao i nekih prethodnih, stoji jedan izraelsko-britanski politički savjetnik.

– To je Aron Shaviv, međunarodni politički strateg i PR stručnjak koji je za Vučića već radio predizbornu promidžbu na prethodnim predsjedničkim izborima 2017. godine.

On je autor onoga spota “Ima li pilota u avionu”. U spotu se pilot i kopilot svađaju tko će voziti avion i putnici se zbog toga primjetno uplaše. Tada se Vučić, koji je putnik u avionu, probudi jer pilot i kopilot zapravo bacaju avion slijeva nadesno u zraku, te kaže da bi to mogla biti situacija iz najgorih noćnih mora. “Naša zemlja, kao i ovaj avion, povjerena je na upravljanje dvojici ljudi, predsjedniku i premijeru. I ako ta dva čovjeka vode državu u različitim smjerovima, nećemo moći održati stabilan kurs koji sada imamo”, rekao je Vučić. Iako su kritičari spominjali da je to trash priča, da akteri u spotu izgledaju kao da ih je netko priveo, spot je imao veliki odjek.

I ovaj novi spot postigao je učinak čim vi i ja o njemu razgovaramo u Hrvatskoj. A u Srbiji je učinak još bolji. Shaviv u svim svojim spotovima ozbiljnu priču pretvara u zabavu i to uvijek kod ljudi ima prolaz. Vučić u Srbiji i bez ovoga ima najveće šanse jer kontrolira medije, ali moram mu priznati da ima najbolju PR službu i prezentaciju od svih predsjedničkih kandidata u ovom dijelu Europe. Shaviv je radio i spotove za izraelsku premijersku kampanju Benjamina Netanyahua i napravio je onaj čuveni spot “Bibi sitter”. Netanyahuu je nadimak Bibi i u tom se spotu pojavljuje kao dadilja koja će pričuvati dijete mladom paru dok se oni ne vrate iz izlaska.

Muž salutira premijeru Netanyahuu, koji je i vrhovni zapovjednik vojske, i on ga pita želi li da im dijete pričuvaju dva njegova protukandidata ili on. Oni se odlučuju za njega, a Netanyahu poručuje da je samo njegova stranka Likud jamac sigurne budućnosti izraelske obitelji.

Poslušajte samog Arona Shvaviva na temu ovog spot an EAPC konferenciji u Istanbulu. Više videa s njegovim radovima pogledajte na njegovu kanalu Shaviv Strategy and Campaigns YouTube .

https://www.youtube.com/watch?v=lKS7lzXxvLw

I u ranijim kampanjama Aleksandar Vučić je koristio njihove usluge – pogledajte kako je reagirao spotom na moguću negativnu kampanju prije nego što se uopće dogodila.

Ovo je još jedan aktualni spot iz kampanje za 2022.

Animirani spot Srpske napredne stranke iz kampanje za 2022.

“Sportski” spot Srpske napredne stranke iz kampanje za 2022.

Jedan od manje poznatih spotova iz Srbije za kampanju 2020. koji jako dobro ilustriraju kako se Shaviv laća i s najtežim izazovima – uvijek ide raspravljati o najćešćim optužbama oporbe.

https://www.youtube.com/watch?v=anoMXaTweQE

Početak te kampanje 2020. je obilježila korona, pa ja prvi skup bio virtualni što je opet komentirala cijela regija, kao i nedavne spotove – VIDEO: NAJLUĐI PREDIZBORNI SKUP IKADA Vučić potpuno sam u prostoriji, a aplauzi i ovacije svako malo su mu prekidali govor!?

Vučić čak radi prigodne spotove i to ne slučajno, kao i ovaj za Novu godinu 2020. ususret izvanrednim parlamentarnim izborima 2020. dok su svi izazivači još spavali.

Izborni spot za predsjedničke izbore 2017. koji je izazvao vrlo podijeljene reakcije i u cijeloj Srbiji – ne mora svaki pokušaj uspjeti:-)

Izborni spot Srpske napredne stranke iz 2016. za parlamentarne izbore.

Tad mu je opozicija jedini put smisleno i odgovorila što je dovelo do boljeg ukupnog rezultata oporbe, makar je Vučić uvjerljivo pobijedio, makar se pokazalo da se može protiv njega. U toj kampanji naš Krešimir Macan je savjetovao Demokratsku stranku.

Shaviv je radio i kontroverzne parlamentarne izbore u Crnoj Gori za Demokratski front 2016. gdje je primijenio neke od svojih klasika.

Izravno i u glavu je napadao tadašnjeg predsjednika i šefa DPS-a Mila Đukanovića.

Oznake: , , , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3