Dress code vodič za političarke u 10 koraka

Vođeni savjetima stručnjaka kada je u pitanju odijevanje političarki, donosimo nekoliko ključnih kako ne biste ponovili greške iz naših primjera.

                 DA                                       NE

Frizura – duga kosa treba biti skupljena u rep, jer ulijeva više povjerenja nego spuštena, a i ne želite stalno odmicati kosu dok govorite. Kratka kosa treba biti odmaknuta od lica, kako vam ne bi zatvarala lice i davala stroži izgled.

Bianka Matković – Željka Antunović

 

 

Šminka – previše šminke nije dobro,ostaviti  ćete dojam da više vremena ulažete u svoj izgled, nego u posao. Kada je u pitanju boja ruža, birajte neutralnije tonove, nikako crveni. Kod šminke vrijedi zlatno pravilo: manje je više.

Mara Carfagna – Mirela Holy

 

 

 

 

Nakit – Coco Chanel je rekla: Prije izlaska iz kuće pogledajte se u zrcalo i skinite zadnji komad nakita koji ste stavili sa sebe. Ograničite nakit na 2 komada i nikako ne nosite viseće naušnice niti zveckave narukvice. Ne želite da vas se čuje prije nego vas se vidi, niti izgledati kao božićno drvce.

Julija Timošenko-Dubravka Šuica

 

 

 

Dekolte – dekolte nije zabranjen ali je njegova dubina itekako bitna. Grudi nisu ono čime želite privući pozornost.

Marina Lovrić – Angela Merkel

 

 

 

Haljina, majica, košulja – ovi komadi odjeće nikako ne smiju biti bez rukava, najviše što si možete dozvoliti su kratki rukavi, ali ukoliko želite ostaviti dojam profesionalnosti i ozbiljnosti posla svakako birajte ¾ ili duge rukave. Ostalo ostavite za plažu.

Kolinda Grabar Kitarović – Vesna Pusić

 

 

 

Boja – kada je u pitanju boja odjeće, preporuča se kombinacija tamnih i svijetlih tonova. Kod crne i bijele izbjegavajte kombiniranje odjeće iste boje,jer ne želite izgledati kao da idete na sprovod ali niti kao mladenka.

Hillary Clinton – Jadranka Kosor

 

 

 

Torba – veličinu torbe svakako prilagodite situaciji, i nemojte da izgleda kao ceker s kojim idete na plac. Radije uzmite manju torbu i posebnu torbu za spise.

Ingrid Antičević-Marinović – Jadranka Kosor

 

 

 

 

Čarape – čarape uvijek trebaju biti crne, smeđe ili boje kože, s eventualnim decentnim uzorkom, ali nikako da odvlači pažnju od govornika, bolje rečeno onoga što on govori. Čipkaste,mrežaste i čarape s upadljivim uzorcima su strogo zabranjene.

Condolezza Rice – Đurđa Adlešić

 

 

Nokti – kod noktiju je dozvoljena kratka ili poluduga dužina, nikako pandže.  Kod boje, francuska manikura ili eventualno zagasito crveni lak. Izbjegavajte sličice ili napadne lakove koji odvlače pažnju.

 

Sunčane naočale – ljudi žele biti u stanju gledati vas u oči kako bi utvrdili vašu vjerodostojnost, stoga su sunčane naočale u intervjuima zabranjene.

Đurđa Adlešić

 

 

 

 

Maja Jenei

Originalni članak je objavljen 15. kolovoza 2010.

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3