Google pomagaj, puko mi je kondom!

google-dr-evilGoogle is your friend. Ne vjerujem da postoji itko tko se ne slaže s ovom tvrdnjom.

Isto kao što ne vjerujem da postoji itko tko se aktivno koristi ovom tražilicom a da nije nikad utipkao svoje ime i prezime u potrazi za svojim malim mjestom pod virtualnim suncem. Ako ne ništa, možda skužite da imate imenjaka i prezimenjaka koji drži elektronički obrt u zabačenom zagorskom seocetu.

A ako proširimo pretragu pa se poigramo malo s počecima rečenica, poslovica ili fraza, rezultati su u najmanju ruku indikativni.  Naime, Google će vam pokazati što ljudi najviše traže, a da započinje s tih nekoliko riječi.  Na site-u uncoached poigrali su se engleskim riječima, a ja sam Google “provjerio” kako stoji s hrvatskim.

Na primjer, ukucajte početne riječi: Kako napraviti…Ako ste mislili da ljude (u ovom slučaju uglavnom Hrvate i šire narode ex-YU regije) najviše zanima kako napraviti neki komad namještaja ili nakita prevarili ste se.  Među deset najtraženijih, uz izradu Facebook profila i izradu web stranice mjesta se našlo i za izradu kompjuterskog virusa, pa  čak i bombe. A da je kod  problema škakljive prirode Google ne samo dobar, nego najbolji prijatelj, zorno predočava „što ako“ pitanje. U tom slučaju, naime, tražilica svih tražilica na prvom mjestu ponudi pitanje „Što ako kondom pukne?“

(Scena: ona sva nasekirana demonstrativno odlazi u kupaonicu dok on bez gaća grozničavo tipka po kompu…)

Što reći osim Google je kralj?!

Niže slijedi mali online uvid ono što najviše muči naše sunarodnjake.

 

stoakogoogle

 

kakonapravitigoogle

 

cimesegoogle

 

zastoljudigoogle

 

gdjekupitigoogle


kojajegoogle

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3