Jednostavnim koracima do stručne prakse u Manjguri

Još samo jedan ili nekoliko semestara do kraja fakultetskog obrazovanja, sreći i uzbuđenju nema kraja, ali samo jednim pogledom na svoja dosadašnja radna iskustva u životopisu, sreća se pretvara u zabrinutost, a klikanje po stranicama za traženje posla pobuđuje tjeskobu i u najmanju ruku očaj. Odjednom shvaćaš da tvoje formalno obrazovanje uopće nema veze s brifinzima, objavama za medije, presscutovima, adremama, konferencijama za novinare, WordPressom, vođenjem društvenih mreža, pisanjem blogova, Facebook oglašavanjem, a posebice ne trendovima u odnosima s javnošću jer najnovija knjiga iz koje učiš napisana je tamo negdje početkom 21. stoljeća.

Korak broj 1…

Možda je vrijeme da razmisliš o stručnoj praksi koja bi ti ponudila dodatna znanja i vještine, te omogućila da sam(a) odlučiš želiš li jednoga dana raditi taj posao, što nije mala stvar ako uzmemo u obzir da nam je očekivani životni vijek otprilike do 78. godine, a radni traje između 63. i 65, ovisno o spolu i godinama staža.

Korak broj 2…

Odlučio/la si se za praksu, istražio/la tržište, društvene mreže svake agencije, javno dostupne kampanje, pogledao/la ste web stranice i blogove, agencijske timove, točnije rečeno stalkalo/la si i shvatio/la da se jednoga dana vidiš baš u našem timu? Čitaj dalje…

Korak broj 3…

Pošalji nam motivacijsko pismo i svoj životopis. Drugih pravila za prijavu nema. Životopis može biti klasičan u Europassu ili unikatan – ti biraš. O kandidatima ne odlučujemo temeljem dosadašnjeg radnog iskustva, ali neki uvid u kvalitete, motiviranost i sposobnosti koje kandidata ima su nam važne. Nije nam nužno važna ni uska povezanost formalnog obrazovanja sa strukom, ali zainteresiranost za odnose s javnošću je obavezna. Što nam je ključno? Želja za znanjem i učenjem, a o sklonosti pravopisu ne moramo niti pričati.

Korak broj 4…

Pristupi praksi odgovorno. Ona traje pet tjedana što je dovoljno za naučiti osnove, ali ne i za postati PR stručnjak. Upoznat ćeš organizaciju rada u agenciji, kako izgleda prosječan (i neprosječan) dan i od čega se sve sastoji, kako se rade naslovnice i presscutovi, kako funkcionira WordPress, a objavit ćeš i pokoji autorski rad. Imat ćeš priliku vidjeti sve ono o čemu si do sada samo čitao/la. Moći ćeš postavljati pitanja, a mentor će konstantno pratiti tvoj rad, davati povratne informacije, usmjeravati i ispravljati prema potrebi. Ono što od tebe trebamo je da praksi pristupaš odgovorno, što bi za nas značilo sljedeće: dolazak na vrijeme svih 5 dana u tjednu od 9 do 17 sati. Naravno, poneki izostanak radi obaveza opravdavamo, ali želimo ti vjerovati i znati da ako zagusti imamo dodatan par ruku.
Potvrdu o praksi dobivaju svi koji s nama provedu pet tjedana, preporuku oni koji ju zaista i zasluže, a oni koji nas obore s nogu i priliku za nastavak rada u Manjguri.

Ako smo te uplašili, ne boj se 😊 Veliki dio Manjgure čine upravo ljudi koji su k nama došli na praksu, a bez njih danas ne bismo bili to što jesmo.
Ako misliš da ispunjavaš naše uvjete i želiš raditi s pravim manjgurama i manjcima, javi se na posao@manjgura.hr.

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3