Kako kreativan Out of Office omogućuje slobodu na godišnjem

Eh znam sad ćete prvo reći, što ste nam tek sada ovo dali, kad smo se vratili s godišnjeg. Ali čim smo pročitali "The best out-of-office email ever written" rekli smo to moramo prenijeti i prevesti jer je jednostavno genijalno, poslužit će i za Božić.

1

Obično su genijalna rješenja na dohvat ruke, ali smo prelijeni o njima razmišljati. Poput objave za neznalice ili objava za lijene kako vam drago na primjer.

Kad ste zadnji puta iskusili neradni godišnji odmor? Možda zvuči nevjerojatno, ali za postizanje naizgled nemogućeg cilja dovoljna je jedna kreativno osmišljena Out of Office poruka i jedna dodatna adresa.

Kao predložak poslužila nam je ideja Josha Kopelmana koju niže prevedenu možete koristiti kao osnovu za vašu ideju. Iako počinje klasično, naglo kreće u nepredviđenom smjeru:

Trenutno sam odsutan zbog korištenja godišnjeg odmora.

Znam da bih trebao reći da imam ograničen pristup mojoj elektroničkoj pošti i da Vam neću moći odgovoriti do povratka u ured – ali to nije istina. Moj Blackberry bit će uz mene da odgovorim ako to bude potrebno. Jasno mi je da ću vjerojatno trebati poremetiti/prekinuti odmor s vremena na vrijeme zbog rješavanja hitnih situacija.

Rekavši to, obećao sam svojoj supruzi da ću pokušati ostati offline, odmaknuti se i uživati u našem odmoru koliko god je to moguće. Zbog toga ću i napraviti ovaj mali eksperiment. Odluku prepuštam Vama:

  • Ako je Vaša poruka stvarno hitna i trebate moj odgovor dok sam ja na godišnjem odmoru, molim vas proslijedite Vaš mail na: prekinitemojgodisnjiodmor@[ime tvrtke].hr i pokušat ću odgovoriti što prije.
  • Ako mislite da Vam može pomoći netko drugi od mojih kolega slobodno Vaš mail proslijedite mojoj asistentici koja će vam pokušati pomoći.

Ako to ne bude od pomoći odgovoriti ću Vam kada se vratim…

Srdačan pozdrav

Javite nam kada iskušate ovu ili sličnu metodu kako je prošlo. Ukoliko vaš Out of Office upali, molimo pošaljete nam dobitnu poruku kako bi je pridodali kolekciji 🙂

Originalan članak je objavljen 11. rujna 2015.

Oznake:

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3