Pogled unatrag na 2008. i sretan Božić!

Uf, ova je godina bila predinamična:-) Ako ja to kažem, kakva je tek bila onima koji ne žive na adrenalinu:-) Nakon izborne drame 2007. koju sam nažalost (kako za koga sada na kraju 2008. kažem) promatrao kao zainteresirani promatrač, došlo je vrijeme za pospremanje i polaganje računa, pa sam se tako s 1. ožujka 2008. vratio kući – u Manjguru. Svoj na svome, sa svim pravima i obavezama. I ne sam, već sa Zoranom i Martinom. Dva manjka i jedna manjgura:-) (manjgura je curica to već znate i čita se ovako kako se piše:-)
I što da vam kažem – krenulo je ludo – kao na nekom roller coasteru i nije stalo do danas:-). Prvo prijevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji – hvala Radmila za priliku i nevjerojatnu kampanju. Bilo je pravo zadovoljstvo provesti tih šest tjedana u Makedoniji:-).
Negdje istodobno smo pomogli Siemensu organizirati “Urbane izazove u Hrvatskoj” za koji su dobili i prvu nagradu za najbolji PR projekt godine unutar cijele grupe. Dinka – čestitamo i ovim putem:-)
A između svega toga se ugurao i CIPR napredni tečaj nakon kojeg sam izašao kao certificirani CIPR predavač.
Tada nekako su krenula i predavanja za malo širu publiku, osim one stručne – od British Councila u Sarajevu o on line demokraciji, o lokalnim personaliziranim izborima u RH na 9. godišnjoj konferenciji HUOJ-a (hvala dr. Marijani Grbeši što mi se pridružila na tom predavanjau) do zadnjeg gostovanja na PRIBA konferenciji u Lukavcu.
U to vrijeme i krećemo s redovitim dnevnicima na našem blogu što se je pokazalo jako zanimljivim iskustvom, kako nama, tako očigledno i svima onima koji su nas čitali. Doseći tisuću od vas svaki mjesec bilo bi nemoguće drugim putem, a ovako smo do danas skupili preko 6000 jedinstvenih posjeta, što je još jedan dokaz da ovaj vid komunikacije polako, ali sigurno zamjenjuje dosadašnje.
U međuvremenu su nam se pridružile i još dvije manjgure – Ana F. i Ana Z, pa smo počeli pisati i praktično za one koji traže ili literaturu ili pak edukaciju u PR-u. Najviše se ipak tražila, nećete vjerovati, ona priča o adremi.
Burna događanja u listopadu donijela su i puno posjeta i dnevnika o komunikacijskom aspektu cijele priče i podosta kritičkih opaski – zbog kojih izgleda nisam niti pozvan na božićni domjenak SDP-a – što je u konačnici ok za posao sad me ne pozivaju niti jedni niti drugi:-).
Pratili smo i Baracka Obamu kroz kampanju i kad smo već mislili da se više ništa neće dogoditi – dogodio se prvo Bijesprvi iliti Facebookom protiv Sanadera, da bi ga brzinski slijedio i Super Hrvoje🙂 Srećom PR struka u Hrvata je jednoglasno rekla Ne, nismo svi isti – ovo nije PR! i spremni smo za nove radne pobjede u 2009.:-) Koja bi kao trebala biti malo mirnija:-) Mir i dobro kolege:-) i vjerni čitatelji:-)

Oznake: ,
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3