Zanimljivi linkovi za COVID-19 koronavirus koji će vam dati misliti

Odlične vizualizacije i usporedbe po zemljama na https://ourworldindata.org/coronavirus. Gornji graf je samo jedan od mnogih po kojima možete uspoređivati zemlje pa isprobajte.

Idealno mjesto za usporediti nas i Austriju, Češku i Slovačku koje imaju obavezno nošenje maski. Zašto ih treba nositi pročitajte na Nosite platnene i druge maske kad možete – napravit ćete samo dobro sebi i drugima.

Praćenje mjera poduzetih u borbi protiv koronavirusa – https://www.bsg.ox.ac.uk/research/research-projects/coronavirus-government-response-tracker – Hrvatska zasad maksimalnih 100 bodova zbog vrlo restriktivnih mjera.

CORONAVIRUS GOVERNMENT RESPONSE TRACKER Sveučilišta Oxford

Također, Među članicama i članovima hrvatske Mense, udruženja koje okuplja osobe najvišeg kvocijenta inteligencije, 19. i 20. travnja provedena je anketa o tome kako gledaju na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa i reakcije Vlade te drugih institucija na nju. U istraživanju su sudjelovala 242 ispitanika, a njih čak 87,6 posto smatra kako je organizacija sustava civilne zaštite te zdravstvenog sustava na tu krizu jako dobra ili uglavnom dobra – https://www.rtl.hr/vijesti-hr/koronavirus/3804189/najinteligentiji-hrvati-prognoziraju-kamo-nas-vodi-ova-kriza-iznenadjujuce-vecina-nas-misli-isto/ 

Vizualizacije Hrvatska koronavirus

https://www.mireo.hr/covid-19, https://covid19hr.velebit.ai/d/zL99n2rZz/covid-19-hrvatska

Statistike broja preminulih od koronavirusa usporedive s prosjecima ili ranijim razdobljima

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsregisteredweeklyinenglandandwalesprovisional/weekending3april2020

Koronavirus ipak nosi više života od prosjeka u UK

Kako pametni telefoni mogu pomoći spriječiti širenje zaraze pročitajte na Here’s How Apple and Google Plan to Track the Coronavirus Through Your Phone.

Kako bi Google i Apple pametnim telefonima mogli sprječavati širenje zaraze

A što sve o našem ponašanju u doba korone već znaju kompanije poput Google i Applea pogledajte na Google – Community Mobility Reportsizvještaj za Hrvatsku. Prema kretanju naših pametnih telefona pratili su efekte protuepidemijskih mjera u odnosu na razdoblja prije početka karantena tzv. “lockdown” razdoblja.

Građani su uistinu drastično promijenili svoje navike i tako pomogli spriječiti brzo širenje virusa. Zgodno je to preklopiti s datumima kretanja broja zaraženih (uzevši u obzir predviđeni period inkubacije). Pogledajte i podatke za Zagreb u odnosu na potres i druge neke pokazatelje. Donja ilustracija je za cijelu Hrvatsku.

Odgovor na pitanje koliko stvarno ljudi umire više od i za koronavirusa protražite u tekstu New York Timesa Tracking the True Toll of the Coronavirus Crisis

Praćenje stvarnog broja umrlih od koronavirusa

Praćenje kretanja broja umrlih od i za koronavirusa u usporedbi s prosjecima

Sve naše tekstove na ovu temu potražite pod ključnom riječi koronavius.

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3