Zoran Šprajc maknut iz Dnevnika!

U nastavku vam prenosimo vijest sa index.hr-a o reakcijama na nedjeljni Dnevnik koji uređuje i vodi Zoran Šprajc.

HRT je priopćio kako Zoran Šprajc do daljnjega neće voditi niti uređivati Dnevnik.

Kako stoji u priopćenju kojega je medijima proslijedila glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc, v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, zatražili su da se uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika Zoranu Šprajcu izrekne mjera upozorenja zbog povrede radne obveze.

“Kolega Šprajc odbio je dati očitovanje nadređenim urednicima u vezi s upitom Programskog vijeća HRT-a te je zlouporabio  medijski prostor javne televizije i Programskom vijeću odgovorio putem ekrana. Također, kolega Šprajc se izravno oglušio o nalog nadređenih urednika koji su prema važećim pravnim aktima odgovorni za program.”, stoji u priopćenju.

“Istup kolege Šprajca nadređeni urednici i Uprava HRT-a smatraju potpuno neprimjerenim i neprofesionalnim te je predsjednik Uprave Josip Popovac uvažio prijedlog i Šprajcu izrekao mjeru upozorenja zbog povrede radne obveze.”, smatraju čelni ljudi na televiziji pa je stoga Miočić odlučio da Šprajc do daljnjega neće voditi i uređivati Dnevnik, te će obavljati druga zaduženja sukladno njegovoj odluci.

Iako u priopćenu stoji kako se Šprajc odbio očitovati o slučaju, prema našim informacijama, njega nitko nije niti zvao niti tražio ikakvo očitovanje.

Oznake:

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3