Adastra na čak dva humanitarna koncerta u jednom danu

Zagrebački bend Adastra u petak nastupa na Sveučilišnoj brucošijadi, dosad najvećoj studentskoj brucošijadi koju zajednički organizraju PMF, Medicinski te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a koja ima i humanitarni karakter :)

Adastra_1

Na brucošijadi će se prikupljati dječje knjige, društvene igre i školski pribor za knjižnicu dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu. Prikupljanje donacija počinje u 20 sati u Studentskom centru u Zagrebu, dok koncert počinje u 22 sata. Ovaj projekt potekao je iz inicijative benda „Adastra“ i idejne začetnice, studentice Marije Havajić. Ideja je nastala prilikom posjeta Marije Havaić i njezine studentske grupe (studij pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu) školi smještenoj u bolnici, nakon čega je zajedno s pjevačem i skladateljem benda Adastre, Jeronimom Marićem, započela ovu akciju.

Istoga dana, u OŠ Ante Kovačić u zagrebačkom naselju Špansko s početkom u 18:00 sati, „Adastra“ će održati i četrnaesti koncert kojim potiče na borbu protiv nasilja. Uz spomenuti bend, nastupit će Bojan Jambrošić, Pamela Ramljak te „Otkazani let“. Osim humanitarnog karaktera, prikupljajući novčana sredstva od ulaznica po cijeni od deset kuna, koncert ima i edukativnu narav o borbi protiv nasilja za koju je zadužen ‘narator’ Frane Ridjan.

Spomenutim koncertom u OŠ Ante Kovačić, „Adastra“ nastavlja s promicanjem akcije „Svačije je pravo živjeti“ i borbe protiv nasilja koju su započeli 2008. godine, kada su uz potporu Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i Grada Slatine održana tri uspješna prosvjedna koncerta posvećena tragično preminulom Luki Ritzu.

Uz „Adastru“, na Sveučilišnoj brucošijadi nastupit će bendovi „Miki Solus“ i „Mnogi Drugi“, tamburaški sastav „Kao nekad“, te DJ Matrod, DJ Zrinka Kutnjak i DJ Hrvoje Mavrek. Pridružite nam se!

Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3