Najbolje prezentacije na svijetu

Why participateJoš nije kasno da se prijavite na World’s Best Presentation Contest, natjecanje za najbolju prezentaciju na svijetu. U organizaciji Slide Sharea do utorka, 8. rujna, možete prijaviti svoju prezentaciju i svrstati je u jednu od sljedećih kategorija: Posao, Edukacija, Tehnologija, Kreativnost / Offbeat i O meni.

Baš kao naručen, stigao je i Newsletter od TJ Walkera, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za javni nastup koji je pod organizatorskom palicom Manjgure u travnju održao trening u Zagrebu. On nudi odgovor na pitanje trebaju li se u prezentacijama koristiti specijalni efekti. Naime, u isječku izvučenom iz njegove knjige „The Wisdom of Your Audience“, Walker smatra da je najvažnije osluškivati publiku. Dok će primjerice direktor komunikacija ili marketinga kazati da su specijalni efekti izvrsni za prezentaciju, a i sam prezentator će zaključiti kako su upravo audio – vizualni trikovi detalj koji će ga izdvojiti od ostalih govornika, publika je ta koja odlučuje što želi, a što ne. A što bi publika rekla? „Znate li koliko smo likova vidjeli pred sobom koji se ispričavaju jer audio ili video materijal ne radi kako treba? Znate li što nas impresionira? Steven Spielberg. George Lucas. Vi i vaši efekti u Powerpoint prezentaciji nas ne impresioniraju.“ Dakle, važno je samo da govornik ima nešto zanimljivo za reći i da se pripremio. Sve drugo je poziv na nevolju.

O tome kako ne raditi prezentacije pisali smo i ranije, stoga u potrazi za savjetima obratite pozornost na blog Moć prezentacije.

Jesu li se toga držali i pobjednici prijašnjih natjecanja za najbolju prezentaciju? Pogledajte sami nekoliko primjera:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ljbI-363A2Q[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8ULwl9YeB4k[/youtube]

 

 

Foot Notes

 

 

 

 

View more documents from Melanie Kahl.

 

 

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3