Golden Drum: Više od tisuću kreativnih radova u konkurenciji za nagrade

Golden Drum 2017.Ljubljana će od 18. do 20. listopada ugostiti natjecatelje iz čak 37 zemalja svijeta, koliko ih je potvrdilo svoje sudjelovanje na ovogodišnjem natjecanju.

Za prestižnu nagradu “Golden Drum” će se natjecati više od 1000 kreativnih radova, dok će po prvi puta ovom natjecanju prisustvovati i Italija.

Mladi kreativci u lovu na Gold Dragon

Natjecateljski duh je potaknut i kod mladih kreativaca koji će sudjelovati u sad već tradicionalnom natjecanju mladih bubnjara na temu “Grad Ljubljana – grad za doživljaj kulture i umjetnosti”. Do sada je zaprimljeno 112 plakata s ciljem jačanja prepoznatljivosti grada Ljubljane.

Kandidati su svoje prijave poslali iz 27 različitih zemalja, 26 agencijskih mreža, kao i 117 nezavisnih agencija. Svi zajedno će se natjecati za nagradu Gold Dragon.

O sve većoj popularnosti ovog natjecanja govori i rast priloženih prijava na natjecanje u odnosu na prošlu godinu koji za natjecatelje iz Bugarske znači rast za čak 250%. Trend rasta prate ostale države, pa tako od 27 zemalja koje se ove godine natječu, Rusija je poslala najviše prijavnica, čak 20,8% od cjelokupnog broja radova što predstavlja 42% više nego prošle godine. Slijedi ju Turska s 14,1% prijavnica od ukupnog broja radova.

Najveći svjetski kreativci na čelu žirija

Natjecanje je podijeljeno na dvije kategorije od kojih svaka ima još osam potkategorija. Na čelu žirija kategorije Best piece će biti i Bruno Bertelli, glavni kreativac agencije Publicis Worldwide, dok će u drugoj kategoriji Best practice na čelu žirija biti John Mescall, izvršni kreativni direktor  i predsjednik McCann Global Creative Leadership Councila.

Najveći broj prijava je zaprimljen u kategoriji Best piece, potkategoriji Film s čak 14,4% prijava, dok ju prati kategorija Best practice u kojoj prednjače sekcija Branded content & entertainment s 7,4% zaprimljenih prijava i Public relations (7,2%).

Natjecatelje mladih bubnjara će ocjenjivati peteročlani žiri pod vodstvom Tereze Svěrákove, voditeljice kreativnog ureda Y&R u Republici Češkoj.

Ceremonija je zakazana za petak, 20. listopada 2017. s početkom u 20 sati gdje ćemo saznati tko će kući odnijeti prestižnu nagradu Golden Drum.

 

Više o natjecanju Golden Drum pogledajte ovdje.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3