TJ Walker: Strah od javnog nastupa donosi milijune

Za vrijeme gostovanja TJ Walkera u Zagrebu kada je organiziran trening javnog nastupa s njime u organizaciji Manjgure, komunikacijski stručnjak razgovarao je i s novinarima Forbesa. Objavljeni članak možete pročitati u pdf formatu ovdje.

TJ Walker je u razgovoru objasnio da njegov posao raste prije svega ‘na strahu’: “Drugi važan faktor je ego, ljudska bojazan da će ispasti glupi ili nespretni. Većina direktora najjačih svjetskih kompanija su užasni. Zapanjujuće je kako njihova silna odvažnost nestaje kada morajuu održati običan govor. Nevjerojatno je koliko plaćaju PR timove da štancaju priopćenja i odvjetničke timove da ta priopćenja pregledavaju i preuređuju na desetke puta, a nisu spremni uložiti vrijeme da uvježbaju jedan nastup.”

Neki od osnovnih savjeta koje Walker navodi kao ključna pravila govora i ‘njegov su odgovor na svako pitanje’ su: kad govorite mijenjajte intonaciju glasa, gestikulrajte, pred kamerom se nagnite 15 stupnjeva prema naprijed, gledajte novinara-ne kameru…

Za kraj poručuje nešto što dolazi do izražaja najviše u ekstremnim slučajevima, bilo dobrim ili lošim, a to je da je vještina komunikacije jedna od rijetkih preostalih stvari koje male i velike igrače na tržištu stavlja u ravnopravnu konkurenciju.

Sve što smo pisali o TJ Walkeru do sada možete pronaći ovdje.

Ako vijesti iz Manjgure želite primati e-mailom pretplatite se ovdje – upišite e-mail adresu i ponuđeni antispam kod, te potvrdite da ste vlasnik adrese klikom na link za potvrdu koji će vam biti poslan na upisanu e-mail adresu.

Oznake: , , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3