Ususret lokalnim izborima 2009.: kako graditi strategiju i pobijediti?

Donji dnevnik je iz listopada 2008. i odličan je uvod u priču o lokalnim izborima 2009. Kliknite na sljedeći link ako odmah želite više dnevnika na temu lokalni izbori. Web portal lokalniizbori.com dnevno na jednom mjestu donosi novosti vezane uz lokalne izbore u Hrvatskoj 2009. te se jednim klikom pretplatite se na primanje vijesti o lokalnim izborima mailom.

Službene stranice Državnog izbornog povjerenstva na temu lokalnih izbora 2009 s obveznim uputama pronađite ovdje.

Znate li stvarno što je to personalizacija u političkim komunikacijama? Ili mislite da znate? Dr. Marijana Grbeša i ja pokušali smo dati neke odgovore na današnjem predavanju na 9. godišnjoj konferenciji HUOJ-a.
Personalizacija je povećan interes medija za kandidate i stranačke lidere, a na štetu stranačkih programa i ideologija, te na njihovu sve važniju ulogu unutar stranačkih struktura, kabineta i izbornih kampanja što je prije svega posljedica slabljenja ideoloških rascjepa, razvoja novih medijskih tehnologija i munjevitog širenja medijskog tržišta.

Ako vam je ovo prekomplicirano pogledajte zašto je puna dvorana danas pljeskala Silviju Berlusconiju, odnosno na jedan od spotova iz njegove zadnje pobjedničke kampanje za parlament s početka ove godine i mislim da će vam sve biti jasno.

Ako vas zanima što smo još imali reći o personalizaciji i lokalnim izborima pogledajte kopiju jutrošnjeg predavanja. Pokušat ću tijekom dana staviti i kompletnu multimedijalnu verziju predavanja kako bi i oni koji nisu danas bili u Opatiji mogli dobiti cjelokupan dojam:-) naravno ako ste zainteresirani za temu.

Da budem korektan, pljeskalo se i spotu Lopeza Muprhya, no za razliku od Silvija, on nije dobio izbore:-(

Pričalo se i o naslovnici današnje Slobodne Dalmacije – mislite li da je išla u korist ili protiv Željka Keruma?
Naslovnica Slobodne Dalmacija nakon Kerumove tuče u Zagrebu
Ako vas zanima što smo još pisali na temu izbora i izbornih kampanja kliknite na neki od ključnih pojmova navednih ispod ovog dnevnika. Za više dnevnika na temu lokalnih izbora kliknite ovdje.

Web portal lokalniizbori.com dnevno na jednom mjestu donosi novosti vezane uz lokalne izbore u Hrvatskoj 2009., pretplatite se na primanje vijesti mailom.

Oznake: , , , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3