Krešimir Macan: “Smatrate se stručnjakom odnosima s javnošću? Certificirajte se!”

Prva generacija certificiranih stručnjaka

HUOJ otvara prijave za postupak certificiranja tj. za stjecanje statusa certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ) i za stjecanje osnovnog certifikata u odnosima s javnošću. Certificiranju mogu pristupiti svi zainteresirani stručnjaci odnosa s javnošću koji ispunjavaju uvjete, neovisno o članstvu u HUOJ-u, a prijaviti se možete do petka, 17. veljače. Postupak provjere znanja provodit će ispitna komisija od 2 člana, certificirana stručnjaka HUOJ-a, a uvjeti i postupak certificiranja utvrđeni su Pravilnikom o certifikaciji stručnjaka za odnose s javnošću.

Prva grupa stručnjaka svoje je certifikate dobila 2014. godine, a među njima je i naš Krešimir Macan, koji je ovom prilikom pozdravio inicijativu HUOJ-a:

Smatrate se stručnjakom za odnose s javnošću? Certificirajte se! Pozivam sve stručnjake da se prijave na stjecanje jednog od dvaju statusa jer, osim što svojem radu dajete dodatnu vrijednost, doprinosite i daljnjem razvoju i profesionalizaciji struke.

Prvi korak: prijava

Prijavite se za certificiranje slanjem e-maila Glavnoj tajnici HUOJ-a na maja.vela@huoj.hr i pošaljite potrebnu dokumentaciju (potpisana Izjava o prihvaćanju Etičkog kodeksa HUOJ-a, dokaz o uplati, dokaz o završenom visokoškolskom obrazovanju  i za CSOJ 5 godina radnog iskustva u poslovima odnosa s javnošću što se dokazuje životopisom). Ako ispunjavate uvjete, dobit ćete mailom potvrdu od Glavne tajnice HUOJ-a da možete pristupiti certificiranju.

Drugi korak: priprema za provjeru znanja

Osnovni certifikat

Primjenjuje se samo pisana provjera znanja. Literatura je udžbenik prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič Odnosi s javnošću, i to poglavlja 1, 6, 7, 8, 9 i 13. Test će se sastojati od pitanja koja se nalaze na kraju ovih poglavlja.

Certificirani stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ)

Primjenjuje se pisana i usmena provjera znanja. Pisana provjera znanja, koja se odvija u prostorijama HUOJ-a, sastoji se od eseja na zadanu temu (do 3 kartice teksta) i komunikacijskog strateškog plana za zadanu organizaciju i situaciju (do 3 kartice teksta).Literatura je cijela knjiga prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič Odnosi s javnošću (cijela knjiga).

Na usmenom ispitu kandidat će biti upoznat s ocjenom svojeg pismenog ispita te će pred ispitnom komisijom ukratko prezentirati i obrazložiti oba pisana dokumenta.

Treći korak: provjera znanja

Prvi val testiranja za oba certifikata održat će se:

Pismeni ispit

  • utorak, 21. veljače 2017. u 15:00 – 19:00
  • srijeda, 22. veljače 2017. u 15:00 -19:00

Usmeni ispit

  • četvrtak, 2. ožujka 2017. godine u 17:00
  • petak, 3. ožujka 2017. godine u 17:00.

Stručnjaci za odnose s javnošću koji imaju status certificiranih stručnjaka predstavljaju vrhunske profesionalce u svojem području. Certifikat kojeg dodjeljuje HUOJ koristit će profesionalcima koji ga posjeduju, ali i poslodavcima koji kroz sustav certifikacije lakše i pouzdanije imaju mogućnost angažirati vrhunske profesionalce.

Postupci certificiranja će se u načelu odvijati svaki mjesec, sukladno interesu kandidata, a cijene certificiranja provjerite na web stranici HUOJ-a.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3