Želite posao u odnosima s javnošću? Provjerite jeste li osoba kakvu tražimo za Manjguru!

Za članak me inspirirao jedan neobičan oglas za posao, ali i niz molbi koje nam redovito dolaze na posao@manjgura.hr, od ljudi različitih profila, iskustava, pa čak i od roditelja koji šalju molbe za svoju djecu. Ne šalim se.

Vratimo se za početak na ovaj neobičan oglas, u kojemu se traži „Voditelj ureda za odnose s javnošću“, dok u opisu posla stoji: vođenje društvenih mreža i izrada letaka. Tu poslodavac ili ne zna kakva mu osoba treba, ili ima potpuno pogrešnu percepciju odnosa s javnošću. Kao i neki kandidati koji se javljaju na agencijske poslove, smatrajući da mogu biti PR savjetnici, jer „dobro slušaju i uvijek imaju dobar savjet za svoje prijatelje“. Ne šalim se niti sada.

I da ostanemo u ozbiljnijem tonu, pozabavit ćemo se Manjgurom, našom vrstom posla i osobama koje su ovdje stvarale, razvijale i još uživaju u karijeri savjetnika za odnose s javnošću. Kao i u većini agencija, opis posla i samo radno mjesto ovise o iskustvu kandidata, tako da osobe koje imaju samo teoretsko znanje o PR-u, neovisno o godinama, mogu početi s pozicije Asistent za odnose s javnošću. Zadaci asistenta u pravilu su praćenje medija, slaganje i ažuriranje adreme, vođenje bilješki na sastancima, poznavanje digitalnih medija i trendova, izrada vizualnih rješenja i nacrta priopćenja. Svrha je da naprave podlogu za zadatke koje će onda završiti seniori u timu, osobe s više utakmica u nogama. U prvih 25 godina Manjgure, osobe koje su radile kao asistenti kod nas su često napredovali do pozicije savjetnika, a neki su danas i vlasnici svojih tvrtki, šefovi digitalnih odjela ili službi za korporativno komuniciranje.

Mlađi savjetnik u Manjguri postaje se s 1-3 godine iskustva u odnosima s javnošću, eventualno u medijima, iako smo imali primjera da je netko to postao i s manje iskustva, ali i da su osobe s puno više (pa i agencijskog iskustva), kod nas dobile i prihvatile priliku biti mlađi savjetnici. Osoba ovog profila spremna je preuzeti odgovornost za manje projekte i manje klijente, suvereno i profesionalno, pisanim i usmenim putem, razgovarati s klijentima i poslovnim partnerima, i vrlo važno – postavljati konstruktivna i konkretna pitanja na temu o kojoj se razgovara, kao i strateški promišljati svoje zadatke, gledajući širu sliku situacije i krajnju dobrobit za klijenta i širu zajednicu. Nakon mlađeg, slijede pozicije savjetnika i starijeg savjetnika, te sukladno iskustvu i nazivu radnog mjesta, raste i odgovornost za realizaciju projekata i komunikaciju s klijentima.

Prije nego krenemo na ono što Manjgura nudi zaposlenicima, samo ću naglasiti još jednu vrlinu koja se traži i izuzetno cijeni kod svakog radnog mjesta, a naročito u odnosima s javnošću – znatiželja. I to ona prirodna znatiželja, poriv da želite saznati više o temi, nadopuniti svoje znanje i upotrijebiti ga u daljnjem poslu. Nije problem ako ne znate, već ako nemate instinkt da tu rupu u znanju treba brzo popuniti. Tu širinu znanja (opće i političke situacije, trendova, medijske slike, dobrih primjera struke) uistinu je najjednostavnije postići praćenjem medija, koji nam danas sve te sadržaje nude na dlanu. Ukratko – nemate li prirodni interes pratiti medije, svih kategorija, političkih usmjerenja i tema, bit će vam teži posao. Ne samo u Manjguri, nego u bilo kojoj ozbiljnijoj agenciji za odnose s javnošću.

Je li Manjgura poslodavac kakvog vi tražite?

U Manjguri u svakom trenutku vrijedno radi desetak stručnjaka za odnose s javnošću, raspona od asistenta do direktora. Kriza koja je počela s pandemijom COVID-a donijela nam je neke potpuno nove i drugačije projekte s kojima smo i mi rasli i razvijali nove vještine.

U Manjguri se puno radi, vjerojatno više nego negdje drugdje. Ali zahvaljujući izvanrednim poslovnim rezultatima i trudu cijelog tima, Manjgura uz redovnu ugovorenu plaću (dolje na slici možete vidjeti kako stojimo po tom pitanju do 2020. – prosječna neto plaća isplaćena u 2021. je bila veća od 10.500 kuna) isplaćuje manjgurama i manjcima redovni bonus u vidu 13. ili 14 plaće, sukladno financijskim rezultatima tvrtke i pojedinačnom doprinosu svakog zaposlenika. Uz redovni bonus, svi zaposlenici, ovisno o osobnom angažmanu i rezultatima sudjeluju u podjeli dobiti poslovne godine (za 2021. oko 2,5 milijuna kuna prije oporezivanja, dok je to 2020. bilo također visokih 2,4 milijuna kuna).

Kretanje plaće u Manjguri u usporedbi s drugim agencijama

Prosjek plaće u Manjguri unazad pet godina u usporedbi s tvrtkama (izvor: Poslovna Hrvatska)

Uz to možete računati na 26-27 dana godišnjeg odmora – punih 6 i malo više tjedana (redovnih individualnih 20 dana i 6-7 dana kolektivnih godišnjih za Božić ili kad spajamo za blagdane).

Manjgura je prijateljska prema mamama manjgurama pa one imaju potrebnu fleksibilnost u radnom vremenu, a tu je mogućnost plaćanja naknade za dječje vrtiće roditeljima, kao i prigodni dar za svako dijete do 16 godina starosti.

Kad je riječ o opremi za rad tu nema kompromisa, očekuje se da svaki djelatnik agencije radi na kvalitetnoj i udobnoj opremi, od stolaca do računala i ergonomskih stalaka za iste. Ono što je nekima posebno atraktivno jest mogućnost odabira pametnog telefona po želji i u skladu s aktualnom ponudom telekom providera, dok se razlika u cijeni iznad 2.500 kuna do cijene željenog modela smatra bonusom, koji su dosad svi uredno zaradili.

Nudi se i niz drugih dodatnih beneficija poput plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, mogućnosti uplate u treći dobrovoljni mirovinski stup kao atraktivnu štednju, prigodnog dara u naravi za blagdane i edukacije po izboru (a potičemo vas se da se što više educirate). Tu je i članstvo u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću (HUOJ), kao i redovito sudjelovanje na strukovnim konferencijama. O pogodnostima poput besplatnog voća, kave i sokova već je bespotrebno govoriti, iako ekipa iz Manjgure uvijek cijeni kolače, gin i različite druge delicije koje redovito nađu put do ulice Ede Murtića 6, pa se, recimo to tako, zdravo i raznoliko hranimo. 😊

Uz puno posla i raznolike financijske pogodnosti, rad u Manjguri donosi rad na nesvakidašnjim projektima i kontinuiranu edukaciju uz mentorstvo te mogućnost vlastitog razvoja i usmjeravanja. Istina, projekti nam znaju biti vrlo zahtjevni a katkad traju i nakon 17 sati, no to je taj #AgencyLife, pogotovo kad radiš u agenciji specijaliziranoj za krizno komuniciranje.

Ako vas ništa od ovoga nije uplašilo i ako dobro, ali uistinu dobro radite u Office paketu, primarno Wordu, Excelu  i PowerPointu, veselimo se upoznavanju! Pišite nam na posao@manjgura.hr – uz životopis očekujemo i motivacijsko pismo – sa svime onime što ne stane u CV i zbog čega smatrate da ste upravo vi potencijalna buduća PR zvijezda koja želi raditi u Manjguri. Ove godine, kada obilježavamo prvih 25 godina rada, svakako ćete imati priliku sudjelovati u velikim projektima.

A ako želite vidjeti što se nudi drugdje na tržištu provjerite naš popis PR agencija u Hrvatskoj.

Oznake: , , , , , , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Vezani članci
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3